Blodpulver, fästigar och tandlossning

Veterinären återkom med ett glatt besked om att det inte var något konstigt på Smillas röntgen - hon är helt friskförklarad!

Och tur är väl det! För vi har numera bosatt oss i bokskogen om helgerna och har blivit riktigt duktiga (utifrån en som inte vet nåt om spårning) på att spåra :) Smilla tycker det är kul i alla fall, dels att få gyttja ner sig, men också att få nosa sig fram till leksaker/godbitar/personer. Lite otur hade vi dock i söndags (eller var det en dum matte?), som i brist på annat lagt en krovbit som spårslut. Men när vi började närma oss slutet, som för övrigt låg ganska nära en stig, ser jag en annan hund stoppa i sig korvbiten. Så stackars Smilla blev utan spårslut... lite snopet. Hon fick istället en massa beröm och en "i efterhand" ditslängd korv. Så hoppas hon inte blev allt för konfunderad över det...

Smilla 5 månader (20 veckor ca)- älskar att grisa ner sig!
Jag har ju haft lite huvudbry hur jag ska fixa blod. Men googlade lite och såg att många använder blodpulver istället för riktigt blod. Så köpte det och testade - hur smidigt som helst! Behöver man inte heller ha en massa äckligt blod i frysen heller :)
Blodpulver + vatten = funkar bra till spårning!
Smilla växer och växer, mest på bredden tycker jag och är lite rädd för att hon får lite FÖR mycket godbitar när vi tränar... Hon tappar också tänder till höger och vänster och ska bli skönt när det är över. Är det något som vi har varit dåliga på när det kommer till Smillas uppfostran, så är det just det här med bitandet och hur man ska bete sig när man träffar andra människor. Hon är HEMSK! Nu har vi gått över till att hon bara får hälsa på personer som kan säga till henne, men vet inte om jag ser någon förbättring.... Lite frustrerande är det allt i perioder.
Fin höstdag i Bokskogen
Sen har vi ju det här med fästingar. Tycker de är heläckliga, och har hittat en och annan på Smilla efter våra turer till skogen. Är bara att ta tjuren vid hornen...

Kommentarer