Så skönt :)

Igår var andra gången på hundkursen, och nu var det en helt annan hund! Så skönt :)
Vi började med att träna samma moment som sist och det var stor skillnad på alla hundar. Smilla var ett praktexemplar och gick och kikade upp nästan hela tiden. Lite koppel-bus blir det fortfarande - men inte alls så farligt.

Vi tränade annars på sitt, stanna kvar och passivitet/aktivitet (lek och sluta leka). Smilla var jätteduktig även där. Hon tyckte givetvis det var helkul att busa, så jag trodde hon skulle fortsätta studsa runt när vi avslutade leken. Men hon satte sig lydigt ner och sökte kontakt. Duktig hund! :)  Nu har vi förresten anmält oss till viltspårkurs också, som börjar till våren.

Jag har fortfarande inte hittat kameran, bara fodralet..., så tyvärr inga bilder från valpkursen eller våra aktiviteter i helgen. De enda bilderna vi har är de som Crossfit-grabbarna tar på Smilla när hon följer med oss och tränar.


Smilla 4 månader - utanför CF

Helgen ja - då passade vi på att träna i lite andra miljöer! Torsdag, fredag och lördag var vi runt på hundrasplatsen på Ribban och tränade hemläxa och testade lite aguility. Smilla tyckte det var helkul med aguility, så trots att hon föll ner för balansbrädan en gång (eller vad det heter - inte vippbrädan, den är hon för liten för att få testa...), var hon supertaggad och ville testa igen. Men tror tunneln är det enda hon får köra tills hon blir lite äldre :). Vi busade förstås också med massa andra hundar och hon är så busig att många av de äldre hundarna blir less på henne ganska snabbt och säger ifrån när de fått nog :)

I söndags var vi ut till familjen Sylvans gård och hälsade på hästarna och labradoren Lisa igen. Smilla var betydligt mer avslappnad denna gången och Lisa är så himla bra förebild för henne när det kommer till att kunna slappna av. Måste få in en bild på henne, för att ni ska förstå :)

Kommentarer