Sommartid, vardag och skendräktighet

Så har det då äntligen blivit sommartid, med allt vad det innebär. Det är verkligen skönt med ljuset - både morgon- och kvällspromenaderna blir så mycket trevligare. Smilla har börjat tycka om vattnet lite mer, och apporterar gärna om hon slipper simma :)

Annars går vardagarna som vanligt. Tisdagar är lydnaskursdag och söndag är spårkursdag och däremellan går vi promenader, tränar lite hemläxor och myser. Vet inte om jag har berättat att Smilla numera har en kompis på dagarna, Uno. Unos husse och jag turas om att rasta hundarna på lunchen och vissa dagar har vi en hundtjej som går ut med dem. Funkar jättebra och hundarna verkar trivas!

Smilla löpte ju för några månader sedan och den sista tiden har vi tyckt att hon blivit så tjock! Tanken att det kan vara valpar är orimlig (dels pga den koll vi hade på henne och dels för att hon skulle ha fått dem nu :)), och efter att ha kontrollerat hennes vikt på vågen, konstaterade vi att hon inte väger så mycket som hennes hängande mage ger sken av :) Skumt tyckte jag, så googlade på "hängbröst tik" igår och fick träff på att det kunde vara skendräktighet! Kan uppkomma ca 1-2 månader efter löp. Har ingen erfarenhet kring det, så vet inte om man ska oroa sig eller om det går till sig. Det enda vi ser på henne är hennes hängande tuttar (de två längst bak), för i övrigt inget bäddande eller andra "konstiga" tecken.

Smillas kompis Uno, som hon hänger med på dagarna

Kommentarer