Spårkurs

I söndag var första gången på spårkursen. Vi missade ju en gång när vi var i Trysil, så för Smilla var det första gången igår. Jag hade lärt mig från förra gången (valpkursen) att inte ha några förväntningar på Smilla, även om vi ju gått några små egenlagda spår :)

Vi var rätt många - säkert över 15 stycken, och började med allmän lydnad. Helt repetition från valpkusen, med fritt följ, lek/sluta leka etc, så där klarade sig Smilla galant. Hon verkade också känna igen miljön, för blev inte så distraherad av allt det nya.

Sen var det dags att bege sig ut i "skogen" för att gå ett spår. Ca 5 timmar gamla, vilket vi aldrig testat förrut (bara max 1 h) och vi delades upp i grupper om 5, där de hade lagt 5 spår "efter varandra" Alla hundar fick gå ett spår och övriga gick efter.

Smilla klarade sig sådär. Hon hade svårt i början och snusade runt lite förvirrat. Efter ett tag fick jag "ta tillbaka henne" och hjälpa henne i rätt riktning. Och vet inte om det var "ren tur", men då spårade hon peroiodvis bra efter spåret. Hon blev däremot lätt distraherad då det var så många som gick efter. En gång trampade ex. någon på linan, vilket ju inte var så bra kanske. Men  hon hittade till slut fram till sin klöv, och snack om  att den var intressant!!! Hon var SÅÅ stolt över vad hon hittat, men kunde också ge den till matte när jag sa till. Vi ser redan fram emot nästa vecka :)

Efter kursen var Smilla HELT slut och vi tillbringade kvällen tillsammans på soffan :)


Kommentarer