Spårkurs - avslutning

I söndags hade vi sista gången på vår spårkurs och den avslutades med bus och tävling!

Vi började med att gå ett kort spår, men där det var ett något annorlunda spårslut: ett helt dött rådjur uppställd/lutad på en bock! Snacka om att hundarna reagerade på lite olika sätt. Vissa blev rädda och ville inte gå fram, en del började skälla.

Smilla var en av de sista som gick sitt spår, så hon hörde ju att hundarna reagerade på spårslutet och hittade ett eget spår som inte gick åt det hållet :) Men efter lite hjälp, kom även vi fram till rådjuret och Smilla tyckte det var himla spännande. Hon vågade först inte gå fram själv, men med min hjälp så gick vi fram och nosade på den konstiga saken, och när den värsta spänningen släppt var det ju helfräckt med ett rådjur! Smilla skulle fram flera gånger och nosa och kolla vad det var får något. Kul att se hennes reaktion :)

Nästa övning var "kaninen". De hade ett kaninskinn fastspännt på en lång gummilina, där hundarna en och en skulle gå längst linan och linan/kaninen helt plötsligt rusade iväg förbi. Hundarna skulle då lära sig att raktionsmässigt sätta sig ner och kika på matte/husse (vad ska jag göra nu?), och inte vilja jaga efter. Smilla klarade även det riktigt bra, även om hon först blev lite skrämd av det som kom farandes.

Till sist var det dags för "lagtävling", där videlades in i två grupper som skulle samla poäng genom att utföra olika moment med hundarna.

1) Gå med en pappersmugg fylld med vatten i den handen som man har kopplet och kunna gå en slalombana med sin hund, utan att spilla vatten. Lagets vatten skulle samlas i en vattenkanna och mätas mot det andra lagets vatten. Trände på "följ mig"/fot.
2) Balansera med ett rått ägg på en sked och ha kopplet i samma hand. Trände på "följ mig"/fot. Minuspoäng om man behövde använda andra handen för att få med sig hunden.
3) Slalombanans koner blev tallrikar med goda korvbitar på. Man skulle ha lös hund och gå slalombana, utan att hundarna åt korven.
4) Inkallning förbi 4 korvtallrikar
5) Byte av hund mellan förare. Inkallning av annans hund.

Smilla var jätteduktig på alla moment och imponerade på husse/matte under korv-slalomen :)
Hon hade däremot lite svårt för inkallning när det inte var husse/matte, så lilla Josefin som skulle kalla in Smilla blev utan hund och Smilla sprang fram till mig och M istället som stod bakom :)

Tyvärr hade jag inte kameran med mig på de första delarna, utan bara några bilder från tävlingarna i slutet.


Redo för tävling

Oavgjort i första delen - vattenbägare-slalom

Duktiga vovvar


Smilla och Martin redo!


Musse följer fint

Smilla peppad, med bra kontakt

Lätt!

Heja!

Utmaning! Korv är ju så himla gott :)

Smilla tar till och med ut svängen förbi korven - tror hon anar oråd...

Kommentarer