Lydnadskurs - avslutning

Förra veckan hade vi sista gången på lydnadskursen. Eftersom kursen var riktad mot tävling, hade vi en Lydnadsklass 1 tävling, med alla moment. Och gissa vem som vann! Jo, lilla busfröet Smilla - trots att hon har mycket kvar att lära och trots att hon hade en något busig dag, där matte gjorde lite för onödiga dubbelkommandon.

Vi fick ändå ihop 150,5 p:
  • Platsliggande 28p (4x7): något orolig, kryper
  • Tandvisning 10p (1x10)
  • Linförighet 28p (4x7): skuttar, sitter snett, mycket god kontakt
  • Läggande 14p (2x7): DK, tar steg
  • Inklaggning 18p (2x9): hoppig ingång
  • Ställande 15p (3x5): DK, stannar till
  • Apportering 9,5p (1x9,5): DK
  • Hopp över hinder 20p(2x10)
  • Helhetsintryck 8p (1x8)
Smilla har varit jätteduktig på platsliggning, men något har hänt de sista två månaderna, som gör att hon ibland ställer sig upp och är orolig. På spårkursen tränade vi mycket "stanna kvar" där Smilla gärna låg kvar länge oavsett störningar. Tror vi behöver "backa bandet" lite för att få till en bra platsliggning.

Tandvisningen och "gå fot" gick bra. Hon kan mycket bättre fot än vad hon visade och kan ha varit jag som var lite nervös och trissade upp henne, för hon var lite onödigt studsig och ofokuserad. Så helt klart ett moment som vi redan nu kan få bättre på, en bra dag :)

Läggande under gång funkar också jättebra i perioder. Gärna om man har kört det några gånger på raken. Då flyger hon ner och ligger fint kvar. Onödigt av mig med dubbelkommando (handen).

Inkallning är Smilla duktig på. Hon kommer med hög fart och tycker det är himla kul. Ibland lite för kul att hon hoppar in och sätter sig fot :)

Ställade och apportering (hålla en apport i munnen) har varit de två moment som vi haft svårtast för och det var inte förrän för någon vecka sedan som det lossnade. På ställande så behöver vi fortfarande ha dubbelkommando (handen) och hon stannar inte till direkt, utan går några steg. Med apporteringen däremot har husse tränat jättebra och vi har numera två olika kommandon där "håll fast" betyder att hon ska hålla apporten i munnen och "apport" betyder "spring och hämta" typ. Nu klarar hon fint att sitta och hålla i den en stund, men jag gjorde dubbelkommando (handen) för att vara på den säkra sidan. Tror jag var onödigt.

Hopp över hinder är det roligaste som finns (baland mycket annat), så den går också fint.

Så i det stora hela är vi jättenöjda och vi har lärt oss mycket matnyttigt under kursen. Vi har inga direkta mål att tävla, men vi blev tillfrågade om vi ville vara med i en träningsgrupp (där merparten tävlar), så det ska vi fundera lite kring över sommaren.

Lite bilder på Smillas kurskompisar:










Kommentarer