Full!

Smilla är full... Rapar, vinglar och mår dåligt. Tycker så synd om henne!

Vi har haft bakdag i Önnes idag och Smilla lyckades få i sig deg. Eftersom det var jäst i degen jäser det i magen och bildas alkohol.

Jag hade inte märkt att hon fått i sig deg (var en misslyckad bulle som vi kastat ut i skogen), men efter bakningen blev jag lite misstänksam eftersom hon såg gravid ut. Rejält uppsvälld! Lite senare började hon rapa också, rapar som luktade deg....

Under middagen började hon vara hängig och till och med vingla lite, så då blev jag orolig och ringde veterinären. Hon var först också lite orolig, eftersom deg kan leda till alkoholförgiftning, men efter en massa frågor om när, hur mycket etc så var hon lugn och menade att Smilla kommer att bli full och sedan bli dålig i magen. Bästa var att låta henne sova ruset av sig.

Och nog mår hon dåligt alltid. Hon har varit dålig hela natten och matte har varit orolig. Hon vinglade fortfarande i morse, men efter en liten morgonpromenad, lite kräk och vatten och mat i magen så kvicknade hon till. Man ser att hon fortfarande är lite hängig - lite bakis kanske?

Lite bilder från dagen:

Kommentarer