Apporteringskurs

Idag har vi börjat en nybörjarkurs för apportering med Dan Gudmundsson. Smilla tycker verkligen det här med apportering är superkul! Idag blev det vädligt mycket prat, men också lite träning. Konkurrens (behålla lugnet, trots att grannen sticker iväg på en apport), "dominans" (inte äta godis om någon annan än husse/matte säger "varsågod") och givetvis apportering (en dummy). Smilla har lite svårt att hålla fokus under långa pratstunder och blir lite otålig. Hon vill också gärna iväg och hämta alla apporter som kastas iväg, även de som  inte är ämnade till henne. Men hellre att ha en apporteringsglad hund än tvärt om :)

Efter kursen skickade Dan ut hans första intryck av hundarna. Så här fint skrev han om Smilla och Martin:

En väldigt ovanlig nybörjartollare som inte "vilar över bytet"(sällsynt). Idag verkligen en höjdartollare. Fantastiskt samarbete och bra kontakt. Snabbt ut, hittar bytet (hmmmm ser sig omkring ett par sekunder), sedan snabbt in för avlämning till dig. Bra grepp och en härlig inställning till leken "apportering". Grattis. Vilken kennel?

Vi fick ju samma fina beröm efter jakthundens dag och jag måste erkänna att jag blir lite nervös samtidigt. Har Martin och jag för lite erfarenhet att ta tillvara på hennes talang? Men vi ska verklingen göra vår bästa :)

Närmast på träningsagendan står att införskaffa i en visselpipa och lära Smilla "kommandon" via den. Stopsignal etc. Ska bli kul att få sätta igång med den träningen! 



Kommentarer

Hej!
Träffade Dan i tisdags och han berömde den tollare han hade i kurs nu. När har sa Ida så visste jag ju direkt vem han menade!
STORT GRATTIS - hoppas det håller i sig :)
I&M sa…
Tack så mycket Anette! Jag hoppas verkligen vi ska lyckas ta tillvara på hennes apporteringslust och att Martin kan få ta med henne på lite jakt framöver. Oavsett, så tycker vi alla att det är riktigt kul!